februar 27, 2007

Elvis vinner igjen!

Trå til side, satan! Din overmann er her! Hans navn er Elvis Bling Laden, og han er på oppdrag fra gud!

Hvem går av med seieren til slutt?
Les den spennende historien hos Kaustisk Soda her

Etiketter: , , ,

februar 25, 2007

web 2.0

Nå er det underskog og flickr og myspace og yahoomail og photobucket og blogger.com og spraydate og okcupid og youtube og dessuten hiphop.no og rvlista. Kanskje det begynner å holde snart?

februar 24, 2007

Klissnaken kjendis!

Med mine gode kontakter med de viktige trendsetterne og innovatørene i kulturlivet, så har jeg god oversikt over hva som er inn og hva som er på vei ut. Jeg kan avsløre at mange av de sentrale trendnisser nå begynner å bli litt lei av mobilfotografier som har lekki på nett. Ikke at det ikke kommer til å fortsette med kjendislekking. Det gjør det selvfølgelig. Men vi som kikker på dem blir etterhvert nødt til å være litt mer diskret i vår beundring av Rune Rudberg med plast i hekk, for å nevne noe.

Altså; vår herres sendebud, meg, har gått noen runder med seg sjølv, og kommi fram til at det ikke er noe morsomt lenger. Derfor skal jeg slutte med å poste nakne kjendiser. Fra og med i morra.

Jeg lovte dere et bilde av en naken kjendis hvis dere fullførte leserundersøkelsen for vinteren 2006/2007.

Så alt dere har å gjøre, er altså å ta leserundersøkelsen for vinteren 2006/2007, og så har du opparbeida deg rett til å klikke her for flere dristige kjendisfotografier.

Etiketter: , ,

februar 22, 2007

Gud elsker dere, allesammen!

Det er ikke det at ikke jeg hater dere, for det gjør jeg selvfølgelig. Men Gud elsker dere alle sammen. (Enkelte vil kanskje hevde at Gud er et billig ludder, men sånnt noe ville ihvertfall aldri jeg tørre å si!) Gud er du ikke hypp på å kødde med, så derfor så prøver jeg å være grei og likandes, og derfor levere til leserne det leserne vil ha.

Gratulerer med da'n! - Det er dagen for interaktivitet. Det er dagen for å trykke på knapper, for å fylle ut skjemaer! og alt handler om deg! Tjoho!

De som ikke fortsatt er bitre etter gårsdagens noe surmaga oppsummering, kan gå hit for å ta Elvis Bling Ladens leserundersøkelse for Februar og sånn. Gjennomført på vegne av de høyere makter.

Alle glade og lykkelige igjen, da?


(Her er Resultata.)

Etiketter:

februar 21, 2007

Hold kjeft jævla leserfaen!

Jeg har bestemt meg for å komme ut av bloggerskapet. Leseravstemningene om spørsmålet har vært ca 50/50 hele veien, og nå gidder jeg ikke mer. Den 15 Mars får du vite hvem jeg er. Alt som skal til er å logge inn på gudbedre.blogspot.com den 15 mars, så får du se bilde (fra min beste vinkel), fullt navn (inkl. diverse kallenavn opp igjenom ungdommen), og noen eksempler på hva jeg har hatt lyst til å skrive det siste året, men ikke har kunnet, fordi dere mo-fokkers ikke skulle vite hvem jeg var av en eller annen forlengst glemt grunn.

Som den trofaste leser kanskje vil huske, hvis hen er i stand til å huske helt tilbake til desember i fjor, så forsøkte jeg å vinne VM i blogg, Tordenbloggen. Jeg endte på en slett ikke værst sjuendeplass, og etter at fyrverkeriet har lagt seg, julegavene tellt opp og kulda satt inn, må jeg vel oppsummere det som helt i orden.

Jeg har begrava bestefar, og det mest fornuftige jeg klarte å si om det, var at det var jævlig dyrt. Ikke betalte jeg for det sjølv engang. Men, men, menn og følelser, du veit hva dem sier. (gjør du? hva sier dem, egentlig?)


Det var litt politisk snakk om hva som foregikk i danmark og kampene om ungdomshuset her,

Jeg dro til varmere strøk på vinterferie her, her og oppsummeringa her.

Dugnadskultur og web 2.0 i dugnadskultur, og om fildeling i Digital Piracy is killing home taping, og i Piracy is way cooler than ninjaizm. Samtidig har jeg paradoksalt nok forsøkt å få deg til å kjøpe den nye Jesterskiva.

Ellers har jeg spist på Ramp i trendheim, rista litt på Yssen.

Stor kulturell showdown og norsk oppsummering i gudbedreprisen 2006 med finalistene, og så med en takketale av de stolte vinnerne hopalong knut. Jeg må inrømme at jeg er ørlite grann skuffa over dere, når jeg altså går til det skrittet å sette opp en formell prisutdeling, nominasjon som dere har vært med på, høytidelig finale, og tilslutt et tåredryppende kreshendo med kjendiser i lange paljett-kjoler OG focking liveband, så får jeg litt smålige fem kommentarer? Hvorav én ikke var til saken engang? Hva foregår? Hva skal til for å få oppmerksomhet i denne byen her?

metabloggwize, så har det ikke vært så voldsomt, kanskje. Men jeg er imponert over at ingen avslørte for en vanvittig bløff jeg er når jeg lista søkerordene mine. Tror dere virkelig på at mine søkerord ser så snille og uskyldige ut? Aner ingen av dere hvor mye arbeid som egentlig ligger bak å sile ut en tilsynelatende endeløs mengde "mira craig toppløs" og "kukken til kåre konradi" fra en så lang liste søkerord? Også er det ingen som legger merke til det? Foglarna. Perler for svin, er det. Perler! Svin!

Den som kommenterer er en kødd!

(Bildene er fra jeg veita faen. Stjælt dem fra steder.)

Etiketter: ,

februar 19, 2007

Piracy is way cooler than ninjaizm

På By:Larm blei Piracy kills music diskutert i alle musikkbransjens leire, fra topp til bunn, av sjefene og bookingfolka, artistene og publikum. Og etter at det er blitt tydeligere at CD salg, DRM og strenge straffer for fildelere ikke representerer noe annet enn et gufs fra fortida, så burde det være mulig å begynne å diskutere saklig, uten alt for mye meningsløs moralisme, kunnskapsløs synsing og anakronistisk romantikk.

Det burde ikke være noen lenger som sier at fildeling er å stjele. Fra straffelovens §257:

    For tyveri straffes den som borttar eller medvirker til å bortta en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden.


Fildeling er langt unna å stjele. Det er å dele.

Dette innser kloke og fornuftige mennesker relativt kjapt. Derfor kan de begynne å dra fram skjellsordene sine, og sine mest malende adjektiver om disse folkene som støtter denne kampanjen.

Men vent nå litt!

Artister og andre i musikkbransjen er redde for arbeidsplassene sine. De er redde for at de blir effektivisert bort, og at det ikke skal være bruk for dem i framtida. Omtrent på samme måte som de fordums arbeiderne i den fordums industrien på Østlandet.

Det er helt fornuftig å ta på alvor bekymringa for sin egen arbeidsplass. Det kan være vanskelig å overleve uten en. Og folk uttafor musikkbransjen har ofte et naivt inntrykk av hvordan musikkbransjen faktisk fungerer.

Folk som sitter uttafor bransjen ser jo ofte sine “egne” band som frie for synd og kommers, men glemmer at kred også er en markedsføringsstrategi, som ofte klekkes ut av de samme sleipe promofolka som tenker ut glorete puppesangere. Jeg synes påstanden om at “gode låter som selger seg sjølv” er et eksempel på det. Gode låter selger ikke seg sjølv. Gode låter blir laga og snekra sammen og markedsført av et kobbel med eksperter på feltet (som ofte kalles platebransjen).

Elvis Bling Ladens Musikkpolitiske plattform:

  • 1) Musikk er et samfunnsgode som bør være gratis og alment tilgjengelig for alle uavhengig av format.


  • 2) Artister og andre nødvendige arbeidere som jobber med musikk bør få betalt for arbeidet sitt.


  • Punkt 1 er gitt. Det er den veien utviklinga går, og er sannsynlighvis umulig å stanse uavhengig av hva man måtte mene om saken. Punkt 2 er ikke selvfølgelig, men likevel rettferdig. Forskere får lønn nettop fordi forsking er et nødvendig sammfunsgode og kunnskap bør være tilgjengelig.

    Med dagens system er de to punktene vanskelig å kombinere. Det trengs platebransjefolk, fra bunn til topp, det trengs teknologer, og det trengs politikere, jurister, og buisnissfolk for å lage et nytt system som kan kombinere begge tinga.

    Så la oss være saklige, visjonære og se på mulige løsninger som kan være til det beste for samfunnet! Jeg foreslår at vi begynner å se på løsninger àla sånn som forfatterne har det, hvor bibliotekene betaler for bøker som blir en rett for forbruker. Kanskje kan artister og selskap betales per gang en låt er lasta ned eller streama fra www.musikkbiblioteket.no? Betalt av felleskassa fordi det er et samfunnsgode vi er villige til å betale for over skatteseddelen?

    Er fildelingssystemene virkelig så jævlig bra? Jeg synes ikke det. Det er ti år sida napster kom, og etter ti år med utvikling i fri retning, skulle jeg idag vært istand til når som helst kunne få tak i hva som helst på null tid. For min del synes jeg ikke tilgjengeligheten er tilfredsstillende i det hele tatt. Bedre enn platekompaniet på Oslo City, javel, men potensialet er jo uendelig! Platebransjen kan sansynlighvis lage mye, mye bedre systemer, som kan gi meg timer med ny musikk hver eneste dag som jeg liker og aldri har hørt om, enten streama eller nedlasting (som neppe spiller noen stor rolle likkavæl)

    Jeg håper det finnes en løsning som gjør at dette kan kompanseres enten av staten, eller av type en tillegsavgift på internett-abonemanget, eller av universitetet eller kanskje byen eller ettelller annet. En passelig avgift til www.musikkbiblioteket.no, som er så passelig satt at ingen har råd til ikke å betale. Da blir fildelerne glade, ingen flere arrestasjoner av 16 åringer, plateselskapene og artistene får betalt, og tjenesten er mye bedre enn noe eksisterende system i dag.

    (TONO - Piracy kills music, i denne artikkelen mener NTNU-forsker Hendrik Spilker mener platebransjen kjemper en forgjeves kamp som heller ikke er til artistenes beste. piratgruppen.no, og min forrige artikkel om temaet; Digital Piracy is killing home taping. Bildet er fra Svartlamoens "gratisbutikken" by:larm-scene, inne på festivalomerådet, stjælt fra droppedin.com, og mariussan.deviantart.com)

    Etiketter: , ,

    februar 18, 2007

    Digital piracy is killing home taping

    kampanjen Piracy kills music blei lansert på bylarm sist helg. Logoen er en dødning laga av øreklokker.

    “Piracy kills music” er et hysterisk dårlig slagord.


    Musikk er en grunnleggende del av det å være menneske. Det at mennesket er i stand til å forstå hverandre når vi snakker, er takket være vår evne til å høre bittesmå rytmiske nyanser, og vi kan kjenne igjen melodi. Evnen til å snakke, og å forstå hva andre sier når de snakker, gir oss samtidig evnen til å lage musikk, og til å høre og nyte musikk. Musikk er grunnleggende for menneskenaturen, koda inn i vår DNA.


    Det er noe litt sørgerlig i at det igjen blir en diskusjon “for” eller “imot” fildeling i det herrens år 2007. Jeg husker en samtale i omtrent 1996 hvor en godt voksen venninne av meg mente at hun var “mot internett”. Det er jo litt gøy å tenke tilbake på nå.

    Likevel har kampanjen trigga en omfattende diskusjon i musikkbisniss, og det må sies å være på høy tid. Det er noen år sida sist runde, om ting står noe klarere fram idag. Premisset trur jeg er at CDen ikke har framtida for seg, og at den gamle modellen med å kjøpe en CD med musikk i platebutikken er passé.

    Så blir spørsmålet som både.. hva skal jeg si… “kommunistene” og “kapitalistene” i diskusjonen bør stille seg være; er det gunstig å ha en musikkbisniss? Bidrar musikkbisniss idag med nyttig arbeide, i form av å sile musikk, foredle artister, markedsføre og selge artister?

    Jeg er enig med de som hevder at utviklinga hovedsaklig er postitiv, og først og fremst for brukerne. Men det er må være mulig, sjølv som kommunist og fildeler, å inrømme at hitlistene beveger seg i rettning 30+ markedet. At det fortsatt er musikkSALG som driver musikktrendene, og det synes vanskelig å få øye på de umiddelbare alternativene? Om ikke annet er det en litt smertefull omstillingsprosess.

    Utviklinga har negative konsekvenser også.

    Jeg ønsker meg å ta vare på fildelingas umiddelbare tilgang til all musikk, og det praktiske ved den. Jeg ønsker meg at musikk skal være kommunistisk for brukerne. Musikk er et samfunnsgode, og vi vil ha det i samfunnet vårt! For flest mulig mennesker. Det øker livskvaliteten og gleden og det blir mer pulings av det, og på den måten sikrer vi fortsatt opprettholdelse av menneskeheten.

    Men det er ikke urimelig å også ønske seg at det skal kunne gå ann å leve av å lage musikk. Folk som er professjonelle innenfor andre sammfunnsnødvendige yrker lever fint av det; foreksemper har vi bibliotekarer, og lærere, sjukepleiere og forskere. De er ansatt og lønna nettopp av den grunn at deres tjenester trengs, er samfunnsnyttig og nødvendig. Da Norge bestemte seg for å innføre folkeskolen som alle hadde rett til, så hadde det jo vært litt rart hvis de samtidig sa at lærere ikke skulle få lønn? Eller måtte tjene penger på annet vis?


    Min frykt er at platebransjen, IFPI og TONO vinner den politiske seieren, men at de taper den virkelige kampen på gata, sånn at plater ikke lenger kan omsettes, men at det samtidig er formelt ulovlig å drive med fildeling og å laste ned musikk. Det er ikke gitt at framtida er så mye bedre enn nå, sjølv om mulighetene er enorme!

    Jeg trur dette er en reel fare. Musikkbisniss er prega av store treige organisasjoner, som godt kan finne på å insistere på sitt syn bare fordi det er for krevende å endre syn med mindre det er penger i det. Piratene har foreløpig ikke vist muskler nok til å skulle endre noen lover. Og til sjuende og sist er det desverre politikere som lager lover, og politikere er om mulig enda dummere enn nettpirater, plateselskapsmoguler og journalister til sammen.

    Framtida er med andre ord... Noe usikker.

    Etiketter: , ,

    februar 15, 2007

    Jester gir ut ny plate i kveld på dattra!


    Endelig er Kongsvingers store rapveteran Jester klar med sitt nye album Short Stories.

    Settet, som utgis av RAR/Indie, feires på Dattera Til Hagen i Oslo torsdag 15. februar, og har med gjestene Warlocks, Wordsworth, Pumpkinhead, Alarmclock Connection, Buck Rotton, WOF Crew, Jørgen Munkeby, Thomas Selvaag og Supa Sayed. Jester har produsert alle låtene selv.


    (Saksa fra www.stress.no)
    Se Jesters blogg her!

    februar 12, 2007

    En vanlig dag på jobben

    Ålreit bitches and bitchettes!
    Det er ikke sånn at jeg har begynnt å boycotte meg sjølv. Jeg har vært travel. Jeg har jobba. Okei? Bra.
    Jeg har bestemt meg for å komme ut av skapet. Det kommer til å skje i Mars. Den 15 Mars.

    Snart kommer det litt om platebransjen. Og om leksikonbransjen. De har noen likheter og forskjeller som har blitt ganske tydelige på helgas By:Larm avvikling.

    Etiketter: