november 28, 2006

Det endelige slag?

Den 15 Desember står det "endelige slag" om Ungdomshusets framtid i Kjøbenhavn. En som følger med på den danske debatten kan lett får intrykk av at det er en politisk kamp som dreier seg om å bevare den kulturelle mangfoldigheten i den danske hovedstaden, og om ungdommen skal ha muligheten til å nyte bråkete musikk og ha rart hår.

Sannheten er at kampen står om så mye mye mer enn det. For maktaparatet, sjølv så reakjsonært som det i danmark, er musikkstilen til ungdommen klinkende likegyldig. Tilogmed hårsveisen er av mindre betydning.

Grunnen til at de setter inn så store ressurser og så mye prestisje i å knuse Ungdomshuset, er selvfølgelig det at Ungdomshuset representerer politisk opprør! Det er derfor maktapparatet forsøker å kneble fristedene, Christiania, UFFA og Svartlamoen i Trendheim, og Blitz og Hausmania i Oslo.

Ja, det er mange rare idéer. Nei, ikke alt er like konstruktivt, eller engang politisk. Men det er våre fristeder. Det er sjølvstyrte omeråder hvor vi kan organisere, demonstrere, og bygge alternativer. Det kan hende ikke du ser det er viktig, men makta ser definitivt at det er viktig!

Kampen står om den politiske frihet! Den står om vår rett til å gjøre opprør, til å organisere oss sjølv, og til å skape politiske alternativer!

Derfor er kampen for å bevare Ungdomshuet i Kjøbenhavn også kampen for vår politiske frihet her hjemme, og til sjuende og sist kampen for retten til venstreopposisjon som sådan.

Det er på tide å legge igjen smålige motsetninger og fordommer, og å forene alle gode krefter. Det er ikke tida til å snakke om den frekke dama som dulta borti en kompis den gangen, eller om at en kar blei nekta på Blitz for han gikk i slips, eller bla didi bladidibla. Det er på tide å slutte rekkene, reise til Danmark!(Ungdomshus ska: Skalar - Bliv væk! (MP3), min artikkel I kan rende os, vi blir, og Blitz sin artikkel Ungeren. Bildet er fra Blitz sin støtteaksjon.)

Etiketter: ,

8 Comments:

At 29 november, 2006 16:35, Anonymous Anonym said...

saken er vel heller at dere tror det er legitimt å okkupere tomme hus. kjøp eller lei deres egne jævla lokaler!

 
At 29 november, 2006 16:51, Blogger Elvis Bling Laden said...

Hei, slapp av litt nå! Ungdomshuset har vært i folket eie i all sin tid! Før det blei ungdomshus (for 25 år sida?) så var det enkelt og greit folkets hus. Så det er ikke så stor forskjell. Det var vårt, og er vårt, og vi skal sloss for det i framtida!

Og så er det klart at tomme hus midt i byen er et veldig godt argument mot den private eiendomsretten! Men det er faktisk en litt annen diskusjon. Erfaringa viser jo at dem forsøker å stoppe oss uansett hvordan de formelle eiendomsforholda er.

 
At 29 november, 2006 17:05, Anonymous Anonym said...

Jeg kjenner ikke til alle detaljene i saken i Danmark, men det kommer ganske tydelig frem at det er kommunen som eier huset. Og når kommunen ønnsker å selge sin eiedom, så får de som av en eller annen grunn oppholder seg der finne et annet sted å være. Eventuelt kunne man brukt hue i løpet av de 20 årene og spart opp penger til å kjøpe huset fra kommunen.

Den private eiendomsretten er et verktøy også raddiser kunne tatt nytte av om de bare dro huet ut av rævva til Marx en gang i blant. Faktisk så vil jeg tippe at de aller fleste lokalpolitikere driter ganske kraftig i hva en harmløs gjeng med kommunister og anarkister driver med - så lenge de holder seg på matta. Jeg tror neppe "makta" er redd for revolusjon fra den kanten.

Hadde dere samlet krefter og kjøpt deres egne hus, eller inngått skikkelige leiekontrakter med folk (altså før dere okkuperer lokalene i ti år), så hadde dere med all sannsynlighet fått lov til å være i fred.

 
At 29 november, 2006 22:47, Anonymous Anonym said...

Enig med brynjar. Hvis fattigfolka hadde vært litt smarte og, så hadde dem kjørt businessjet til rivieraen i steden for å sitte her og klage!

 
At 29 november, 2006 23:53, Anonymous Anonym said...

Å rænd dere i røven! (Unnskyld uttrykket - syns bare det passet så bra nå, hehe) Ungdomshus trengs, blant annet for at det skal vokse opp alle slags ungdommer med alle slags meninger, ikke bare sånne som promoterer privat eiendomsrett og synes Rivieraen er drømmen.

 
At 30 november, 2006 00:44, Anonymous Anonym said...

Elvis, du må innføre kudosordning! Fordi K for Kvinne fortjener det:)

 
At 30 november, 2006 18:57, Blogger Elvis Bling Laden said...

Kudos til K for Kvinne! Tjoho!
Reis til danmark! Allesammen! Blitz setter opp buss!

 
At 01 desember, 2006 18:05, Anonymous Anonym said...

Anonym: Hvilke "fattigfolk" er du snakker om? Eller forsøker du å implisere at raddisfolka er underpriviligerte? :p

KK: Ingen som snakker om at promotering av privat eiendomsrett skal være enerådende, det er kun snakk om å bruke de rette redskapa til å fremme sin sak mest effektivt. Det er lov å bruke systemet til sin fordel samtidig som man bekjemper det.

menmen... dere raddiser er vel mest interessert i å "bekjempe makta" og ha de rette meningene.

Lykke til i Danmark! Håper dere får noen kule blåmerker som dere stolt kan vise frem til hverandre etterpå, slik at myten om den onde "makta" kan videreføres.

 

Legg inn en kommentar

<< Home