mai 13, 2006

Bruk samisk flagg 17. Mai


I 2003 blei det samiske flagget likestillt med det Norske, og nå er det på tide at det synes! Den Norske nasjonale sjåvinismen vant i fjor, da Rune Gerhardsen (eller brune-rune, som ungdommen ofte velger å kalle han) nektet samiske flagg i Oslo på 17. Mai.
I fjor blei samiske flagg bortvist, mens i årets anbefaling fra byråden til 17. Mai kommitèen heter det;
"Elevene oppfordres til å gå med norske flagg i toget. Det er anledning til å gå med samisk flagg.".


Det samiske flagget som symbol for samenes kamp, blir derfor oppfatta som en provokasjon mot det norske overherredømmet. Takket være protestene fra i fjor, så er det samiske flagget tillatt i år.
Handle inn flagg i god tid!

I 2007 skal de vaie fra flaggstengene oppover Carl Johan. De skal oppfordres i barnetogene, og bli en del av den offisielle feiringa!

Bildet er fra Mållagets aksjon i 2005.

Etiketter:

7 Comments:

At 14 mai, 2006 21:14, Blogger Sexy Sadie said...

Sameflagget gjør seg ikke den 17, da skal ideniteten som nordmann gå foran ens etniske tilhørighet. Om du er tater, kven eller lapp.

 
At 14 mai, 2006 21:14, Anonymous W said...

Men hvor får man tak i samiske flagg i Oslo for tiden?

 
At 14 mai, 2006 23:29, Blogger Elvis Bling Laden said...

sexy s: strengt tatt så er den 17 mai en feiring av grunnloven. den gjelder for alle innafor norges grenser. å være same er også en nasjonalitet, akkurat som nordmenn. eget språk, kultur, historie osv. i motsetning til sameland har norge nasjonal sjølvråderett - og den skal feires. i solidaritet med de som ikke har det. mange nordmenn har problemer med å kjenne igjen undertrykking hos oss sjølv.

 
At 14 mai, 2006 23:33, Blogger Elvis Bling Laden said...

w: de har det i flaggbutikker. jeg veit om to - én på grønland og én på brynseng. du kan også kjøpe sånne små som ikke er noe stress å gå med, og som ikke koster så mye. men det kuleste er jo å flagge samisk hjemme, hvis du har flaggstang. eller med begge.

 
At 15 mai, 2006 00:43, Blogger Sexy Sadie said...

Elvis: Jeg er ikke enig. Man kan tone ned etniske tilhørigheter den 17.

 
At 17 mai, 2006 00:18, Blogger Martin Sol said...

Verdensborger av natur, norsk av nasjonalitet! Bruk EU-flagget dersom du er i tvil:)

 
At 17 mai, 2006 22:09, Anonymous Tiram said...

I hvert fall før i tida, i Stavanger, pleide de å vifte med alt fra Dannebrog til Stars and Stripes i barnetoget på 17. mai. Og det skotske sekkepipeorkesteret var *særdeles* "unorskt" (og populært hos damene). Du kan si mye rart om Stavanger, men der var ingen videre protester over internasjonale innslag i 17. mai-toga jaffal.

Skulle faen bare mangle at man kan vifte med samiske flagg på grunnlovsdagen. Jeg ankom forresten ikke landet før utpå dagen sjøl, var det mange samiske flagg å se i hovedstaden?

 

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home