mars 16, 2006

Den forferdelige humanismen

Gårsdagens avisoppslag om Trikkedrapsmannens påståtte frihet skaper selvfølgelig diskusjoner. Det opplagte førstspørsmålet vi skal stille, er:
"Er Norge blitt et fristed for kriminelle?"

Selvfølgelig har det det! Det leder oss videre til den ubehagelige konsekvenen at:
"Snillismen styrer norsk justispolitikk"

Og derifra til:
"Nå må politiet få friere tøyler til å banke opp, trakkasere og voldta innvandrere, uten innblandig fra blaute og naive, snillistister."

(De har flere betegnelser på humanister på amerikansk. Der heter det også bleeding-hart liberals, tree-huggers, hippies, commies, faggots, nigger loving, bla bla bla. Vi snakker om de grusomme humanistene som har ødelagt vårt sammfunn, altså.)

Det avisa vil at vi skal tro fra å lese overskrifta er at mannen går fritt rundt. Dette skal vi så bli moralsk støtt av, og kreve strengere straffer. (de to siste ledda sier ikke avisa direkte, men det ligger vel litt i lufta, vel)

Okei. Hør nå:

Mannen er gal! Han er til behandling!

Greit? Han er ikke straffa. Han er til behandling.

Vil du overlate han til fengselsvesenet, eller til profesjonelle som kan ta seg av skitsofrene? Føler du deg trygg hvis mannen er i fengsel?

Åneivel, nei. Du mener at det er urettferdig! Du vil at det skal bli rettferdig? Hvordan skal du gjøre noe rettferdig? Han har drept en uskyldig mann med kniv! Det er ikke mulig, å gjøre det rettferdig.

Spørsmålet er; vil du forsøke å begrense mulighetene for tilfeldige knivdrap på trikken, eller ønsker du flere knivdrap? Mindre eller mere vold? Nei eller ja til mere lidelse?

Hvis du er tillhenger av mere vold og faenskap, så er fengsel den mest fornuftige løsninga. Jeg foretrekker å få forsøkt å sette hjernen til mannen i nogenlunde stand til å fungere.

Hva driver avisene med? Ønsker de å argumentere for gjenninnføre dødstraff i Norge? Vil de ha Erna Solberg som justisminister? Vil de ha mere blod på gata i Oslo?

Etiketter: ,

3 Comments:

At 16 mars, 2006 16:27, Anonymous Anonym said...

Tross alt værre med han sinnsyke justispolitiske talsmannen til FrP som justisminister. Han er rablende gal og vil helst sperre inne alle som gjør noe galt. Ingen skal få slippe ut på prøve eller permisjon eller noe som helst! Inn i fengsel for å skamme seg og tenke over hva de har gjort! Og legg på litt harmløs tortur i samme slengen, det skader ikke.

 
At 17 mars, 2006 01:00, Anonymous Anonym said...

For å være heilt ærlig så hadde jeg gitt opp å tru på at det skulle komme noe vettugt ut av Blabla/VG for lenge sida. Trudde du egentlig at de skulle diske opp med noe som ligna på balansert dekning i ei sak som dette?

 
At 17 mars, 2006 01:56, Blogger Elvis Bling Laden said...

balansert er en løgn! Jeg vil ha noen, bare èn offentlig stemme som sier noe humant og menneskevennlig i en sak som dette. Ikke bare FRP over hele fjøla. Så jeg blir oppgitt.
Det verste er; vi kommer til å se de humane stemmene hvis saken kommer opp på nytt. De var tilstede når saken først var oppe (da var det fokus på psykiatrien og den tvilsomme utskrivelsen), men denna runden er det strengere straffer og tjo fadderi, og neste gang er det noe annet.

Det er politisk journalistikk som oppfører seg som musikkjournalister; alle er enige med hverandre sammtidig.

Det å være overbetalt i akersgata er ingen unnskyldning for å være så dum som mulig!

 

Legg inn en kommentar

<< Home